به گزارش خبرنگار مهر، نادر پرور روز شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز ملی دامپزشکی در محل این اداره کل برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز ملی و هفته دامپزشکی، اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال جاری، دو میلیون و 179 هزار و 436 راس دام بر علیه بیماری های مشترک میان انسان و دام واکسینه شده اند، ضمن اینکه جمع واکسیناسیون بیماری های دامی نیز دو میلیون و 513 هزار و 738 مورد بوده است.
وی افزود: در شش ماهه نخست سال جاری نیز بخش خصوصی به کمک این اداره کل آمد و طی این مدت بیش از یک میلیون و 805 هزار دام را مورد واکسینه قرار داد تا مجموع واکسینه دام ها علیه بیماری ها به بیش از شش میلیون و 500 هزار واکسینه در نیم سال اول برسد.
پرور همچنین از 19 هزار و 239 مورد تست دام ها برای اطمنیان از سلامتی آن ها خبر داد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه یادآور شد: در شش ماهه نخست سال جاری بالغ بر 9 میلیون و 500 هزار قطعه جوجه ریزی نیز تحت نظارت این اداره کل صورت پذیرفته تا با توجه به پنج هزار و 324 مورد مراقبت فعال در خصوص بیماری آنفولانزا و ضد عفونی کردن بیش از 885 هزار متر مربع از سطح کشتارگاه های دام و طیور و ضدعفونی کردن یک هزار و 930 دستگاه مشکلی از بابت انتقال بیماری ها از دام و طیور به انسان در استان نداشته باشیم.
معدوم شدن 62 هزار قطعه طیور و17هزار کیلوگرم گوشت آلوده در استان
پرور در ادامه و با اشاره به بازرسی های به عمل آمده از سطح کشتارگاه های استان طی شش ماهه نخست امسال که به منظور حفظ سلامت شهروندان صورت گرفته است، اظهار داشت: در این بازرسی ها که از حدود چهار ملیون قطعه طیور کشتار شده صورت گرفت، تعداد 62 هزار قطعه که حدود یک و نیم درصد کل آن ها را شامل می شد و سالم نبودن آن ها به اثبات رسید، ضبط و معدوم گردید.
وی افزود: همچنین در این بازرسی ها از مجموع 15هزار و 42 مورد کشتار دام سنگین و 68 هزار و 104 دام سبک که کشتار شده بودند، نزدیک به 17 هزار کیلو گرم گوشت آلوده ضبط و معدوم گردید.
26مرکز غیربهداشتی عرضه کننده محصولات دامی پلمب شده اند
مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه گزارش خود از دو هزار و 652 مورد بازرسی از مراکز عرضه کننده محصولات دامی در سطح استان و طی شش ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: در نتیجه این بازرسی ها 27 هزار و 352 کیلوگرم فرآورده های خام گوشتی از چرخه مصرف مردم خارج و در این راستا 26 مرکز غیربهداشتی عرضه کننده این فرآورده ها پلمب شده اند.
پرور خاطرنشان کرد: در بازرسی های صورت گرفته 356 مورد برخورد با کشتارهای غیرمجاز در سطح شهر صورت گرفته و منجر به ارجاع پرونده 255 نفر از متخلفان به مراجع قضایی شده که در نهایت منجر به صدور حکم از سوی مراجع قضایی حتی تا 91 روز حبس و همچنین جریمه های نقدی سنگین برای متخلفان شده است.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال 498 مورد آزمایش روز شیرگاورداری ها و مراکز جمع آوری شیر صورت گرفته است، در عین حال از صدور و یا تمدید 556 فقره پروانه بهداشتی در این مدت خبر داد.
50درصد بیماری ها از دام و فرآورده های دامی به انسان منتقل می شود
پرور همچنین به گزارش سازمان بهداشت جهانی در خصوص انتقال بیماری دام به انسان اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش منتشره از تعداد یک هزار و 709 بیماری که در انسان شناخته شده است، 832 بیماری که حدود 50 درصد را شامل می شود از طریق دام و فرآورده های خام دامی آلوده به انسان منتقل می شود.
وی یادآور شد: از مجموع 156 عامل بیماری زا نوپدید در جهان نظیر تب مالت، هاری، آنفولانزای فوق حاد، سیاه زخم، تب کریمه کنگو و ... ، 73 درصد آن ها از حیوانات به انسان ها منتقل می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه و با اشاره به اینکه کرمانشاه از دیرباز جزو قطب های کشاورزی و دامپروری کشور بوده است، خاطرنشان کرد: از آن جایی که حدود پنج میلیون واحد دامی سبک و سنگین، زنبور عسل و طیور به ارزش تقریبی سه هزار میلیارد تومان در استان وجود دارد حفظ و حراست از سلامتی این واحد دامی عظیم بر عهده این اداره کل گذاشته شده است.
پرور یادآور شد: خدمات پزشکی و بهداشتی که اداره کل دامپزشکی استان ارائه می دهد از هدر رفت 300 میلیارد تومان و جلوگیری از تلف شدن 10 درصد از جمعیت دامی استان، نقش موثری ایفا می کند.
وی، حراست از سلامتی دو میلیون و 500 هزار راس گوسفند و بز، دو میلیون و 200 هزار گاو و گوساله، 25 میلیون قطعه جوجه و 14 هزار تن ماهی در سال که ظرفیت استان می باشد را امر مهمی عنوان کرد که هم اکنون توسط زحمت کشان دامپزشکی شاهد آن هستیم.
هشت کشتارگاه در استان کرمانشاه وجود دارد
پرور در ادامه از وجود هشت کشتارگاه در استان با ظرفیت 17 هزار قطعه در ساعت خبر داد و در عین حال گفت: در حال حاضر پنج کشتارگاه فعال است، ضمن آنکه از مجموع کشتارگاه های استان دو واحد آن با ظرفیت دوهزار و200 راس صنعتی است که البته از این دو نیز تنها یکی از آن ها به فعالیت مشغول است.
وی همچنین با اشاره به وجود 19 مرکز تولید خوراک دام با ظرفیت 681 هزار و 90 تن در سال از وجود 46داروخانه دامپزشکی، سه آزمایشگاه دامی و شش شرکت توزیع و پخش فرآورده های دارویی دامی در استان خبر داد.
هیچ پرنده بیماری در استان کرمانشاه مشاهده نشده است
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه به طرح پایش آنفولانزای فوق حادطیور در استان اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف مراقبت و حفاظت از سرمایه های طیور استان و جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک آنفولانزای فوق حاد طیور روی 517 پرنده انجام و با دو هزار و 68 فقره آزمایش صورت گرفته خوشبختانه هیچ موردی از این نوع بیماری در شش ماهه نخست امسال مشاهده نشد.
ناظرین شرعی در تمام کشتارگاه های استان بکارگیری می شوند
پرور همچنین به برخی اقدامات شاخص انجام گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه طی شش ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: بکار گیری ناظرین شعرعی برای ذبح اسلامی دام و طیور در تمامی کشتارگاه ها، بکار گیری 55 نفر از مسئولین فنی-بهداشتی در واحدهای عرضه کننده، توقیف بیش از دوهزار راس دام قاچاق و اعزام آن ها به کشتارگاه ها، تشدید مقررات قرنطینه ای-بهداشتی در خصوص حمل و نقل دام و طیور زنده و خرید تجهیزات آزمایشگاهی از جمله این اقدامات بوده است.
مردم گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنند
وی همچنین با اشاره به کشتارهای خیابانی صورت گرفته که در سطح شهر کرمانشاه و چندین شهرستان استان نمود بیشتری دارد، از مردم خواست تا برای حفظ سلامت خود جدا از خرید گوشت توسط افرادی که کشتار خیابانی انجام می دهند خودداری و گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر که مهمور به مهر اداره کل دامپزشکی استان باشد خریداری نمایند.
پرور یادآور شد: مامورین و بازرسین ما همواره در سطح شهر حضور دارند و با افراد خاطی که اقدام به کشتار خیابانی می کنند برخورد و آنان را به مراجع ذیصلاح تحویل می دهند اما به دلیل گستردگی کلانشهر کرمانشاه و همچنین کمبود نیروی انسانی و اکیپ های بازرسانی گاها افراد سودجو از این موضوع سوء استفاده کرده و دست به چنین اقداماتی می زنند.
وی با اشاره به اینکه کشتار خیابانی تبدیل به یک معضل در استان شده است، اظهار داشت: این پیشنهاد را به دستگاه قضایی و نیروی انتظامی داده ایم تا در مراکز پرتردد شهر کرمانشاه که کشتارهای خیابانی بیشتری نظیر محله های نواب،میدان آزادی و مسکن در آن ها صورت می گیرد مستقر شوند تا بهتر بتوانیم با افراد خاطی برخورد کنیم.
پرور یادآور شد: البته فرهنگ سازی نیز امر مهمی است که باید نسبت به آن توجه لازم را داشته باشیم که خود مردم از این مراکز که هیچ بهداشتی نیز در آن رعایت نمی شود خرید نکنند.
وی همچنین با اشاره به نزدیکی عید قربان، از مشخص شدن اماکنی توسط شهرداری برای قربانی کردن توسط شهروندان خبر داد و گفت: بازرسین اداره کل دامپزشکی در این مراکز حضوری فعال و پررنگ خواهند داشت و بر بر ذبح و توزیع آن نظارت می کنند.
سامانه 1512 آماده پاسخگویی به شهروندان
مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه همچنین با اعلام شماره تماس 1512 این اداره کل، گفت: مردم عزیز استان هرسوالی راجع به مسائل بهداشتی دارند می توانند با این شماره تماس حاصل نمایند، همچنین همکاران ما آماده هستند تا در روز عید قربان با حضور در درب منازل مردم نسبت به ذبح بهداشتی و اسلامی قربانی ها اقدامات لازم را به عمل آورند.
پیشگیری از طریق واکسیناسیون شعار سال دامپزشکی
پرور در پایان "پیشگیری از طریق واکسیناسیون" را شعار سال دامپزشکی عنوان و ابراز امیدواری کرد خادمان مردم در اداره کل دامپزشکی استان بتوانند با تهدید سلامتی خود، سلامت جامعه و شهروندان را تامین نمایند.
نظر شما